20 Şubat 2009 Cuma

Keten tohumlu , dağ kekikli ekmek



    hem sağlıklı hem lezzetli besinlerle beslenmeyi kim istemez. İşte size çok lezzetli bir ekmek tarifi. O kadatr lezzetli oluyor ki poaça niyetine de tüketebilirsiniz. 
   1 su bardağı çekilmiş keten tohumu
   1 yemek kaşığı dağ kekiği
   1 tatlı kaşığı zencefil
   istediğiniz baharatlar 
  3 su bardağı un 
  1 adet yaş maya
  tuz
 
tüm malzemeler karıştırılarak mayalı bir hamur yapılır. Pişireceğiniz tepsiye (tepsiyi önceden  yağlanıp) hamur dökülür ve 1 saat dinlendirilir. Üzerine yumurta ve susam sürülerek 200 derecede fırında pişirilir. Herkese afiyet olsun!!

   

17 Şubat 2009 Salı

oğluşum babasını yapmış ( my son draws his daddy)

  oğlum okulda resim dersinde babasını çizmiş , benzetmeye çalışmış . Gözlüğünü ve göbeğini unuttum anne dedi :) ama çok başarılı olmuş , ellerine sağlık!


Hingel'i denediniz mi ?




      bu şekil ise yumruk şekli olarak geçiyor...

.
















    kaynayan suda Hıngellerimizi makarna gibi yumuşayıncaya kadar pişirdikten sonra üzerlerine tereyağ ile pul biber sosu ekleyip sıcak servis yapıyoruz. Biz yanında yoğurt ve turşu ile yedik. Benden size ufak bir tavsiye , tansiyon problemi olan hanımlar ,bu lezzetli yemek kaç tabak yediğinizi farkettirmeden tüketiliyor , dikkat edin . Afiet olsun..
   

Safinaz ( POPEYE'S oLİVE)

  Safinaz elindeki kokuyla odalarını şenlendirebilir, çocuklarınızın odasının duvarına sevimli bi süs olabilir...