20 Şubat 2009 Cuma

Keten tohumlu , dağ kekikli ekmek



    hem sağlıklı hem lezzetli besinlerle beslenmeyi kim istemez. İşte size çok lezzetli bir ekmek tarifi. O kadatr lezzetli oluyor ki poaça niyetine de tüketebilirsiniz. 
   1 su bardağı çekilmiş keten tohumu
   1 yemek kaşığı dağ kekiği
   1 tatlı kaşığı zencefil
   istediğiniz baharatlar 
  3 su bardağı un 
  1 adet yaş maya
  tuz
 
tüm malzemeler karıştırılarak mayalı bir hamur yapılır. Pişireceğiniz tepsiye (tepsiyi önceden  yağlanıp) hamur dökülür ve 1 saat dinlendirilir. Üzerine yumurta ve susam sürülerek 200 derecede fırında pişirilir. Herkese afiyet olsun!!

   

1 yorum:

flower girl dedi ki...

mmmmmmmm...I like this!look so yummy :)